2015. augusztus 23., vasárnap

Vendègeskedès

Mindig mikor vègre valaminek ami èppensègel jó is hatalmas űrt hagy maga utân. Emlèkszem gyerekkoromban mikor a nővèremèk hazajöttek ès felpezsditettèk az unalmas hètköznapokat nagyon sírós hangulatban kerültem mikor elmentek. Ezt veszem èszre a gyerekeken most is. Ők mèg csak a jót làtjâk, èrzik ilyenkor ès 100%osa megèlik a jelent. A felnőttek màr àrnyaltabbak ők jobban megmaradnak az àllóvízben ès jobban is visszavâgynak a megszokotthoz. Ez is a hàtrânya a felnőtt elmènek.
Jó odamenni ahol szívesen lâtnak. Èn egymàsutân 2xer is megèreztem most. Először Simontornyàn Katàèknàl. Aztàn Olaszorszâg, Enikő-nèl.
 Mindig van para bennem, hogy kellemetlensèget okozok a vendëgeskedèsemmel, de gondolom ha visszahívnak èvről èvre akkor csak nem lehetek olyan kellemetlen vendèg... Ilyenkor tènyleg igyekszem a teljes alkalmazkodàshoz, hogy a legkevèsbè tűnjön ki az idegensègem. Szerencsère nem vagyok ètelvàlogatós sem, ilyenkor nem is az ètel a legfontosabb,  ami most lènyeges nekem, hogy húsmentes legyen. Nem vàrom el a körbeugràlàst sem. Az a legjobb mikor a vendèglàtó ès a vendèg is úgy èrzi ez most így a legjobb ès legtermèszetesebb. Nem vagyok sznobkodó termèszet. Ës nem is tartom intelligens megnyilvânulàsnak mâs lakókörnyezetèt, anyagi helyzetèt lefitymàlni.
Aki selyemàgyban született örüljön neki, aki meg nem de mâr ott èl az örüljön neki, hogy szebb ès jobb környezetben èl, akinek meg viselnie kell a szegènysèg terhèt azt nem szabad kritika alà vetni.  Ez teher ès a legtöbb ember tudja, hogy elèggè megnehezíti ès korlâtozza az èletet.
Valószínűleg mindenki csillogóbb, jobb  környezetben èlne, ha megtehetnè. A kedvessèg, termèszetessèg sokkal fontosabb a tàrgyaknàl. 
Nem jó sokat egyedül lenni. Kell törődni valakivel, valakikkel. Termèszetesen a gyerek vagy àllat is megkönnyíti, de legtermëszetesebb târsasàg az embernek az ember. Akivel jó együtt lenni. Aki meghallgat. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Születés

Bár a héten lett volna a kiírt időpont vagyis a 40-ik hét, de Dalma március 23-án megszületett 38+4 napra 2900 grammal és 47 cm-el. 400 gra...