2018. november 30., péntek

Első év

Immáron egy éve, hogy itt lakunk és most első mikulást fogjuk ünnepelni, első Karácsonyt és első szülinapot gyerekkel! Hiszen teljesen átértékelődik minden ünnep, ha gyerek van a háznál. És ahogy mindent ezt is hozzá igazitjuk. 
Dani cégénél is lesz mikulási ünnepség és itt a faluban is megajándékozzák a résztvevő gyereksereget egy rendezvény keretében. Nekem igazán tetszik ez a falusi közösség, állitólag itt a polgármestereknek a helyük évtizedekre van bebetonozva. A mostani is már jó pár éve biztosan ül a helyén, igazából nincs is kihívója, mert semmi értelme nem lenne és ez így van rendjén. Sokat tesz a településért, és ez látszik is. A fiatal családok előszeretettel választják ezt a helyet a közelség Szegedhez, a rendezettség, a közösség mind vonzóerővel bír. Sorra épülnek a szebbnél szebb házak. Természetesen nem csak gazdag emberek élnek itt, megtalálható mindenféle méretű és állapotú ház a faluban. Kisebbség viszont csak a szerb van. 
Mindenféle közösségformáló programok vannak amiket vegyesen fogadnak az ittlakók. Pl. hetente van jóga óra, baba-mama klub, fiatalokat segítő oktatói programok pl. angol nyelvtanulás vagy szakmai tanfolyamok. Kisebb-nagyobb sikerrel. Úgy gondolom a dinamikus betelepülésnek is vannak hátrányai pl. a beilleszkedés menete időről időre változhat. Mindenkinek kell egy kis idő míg magáénak érez valamit. És természetesen nem kerüli el a falu azt a jelenséget sem, hogy hazajárnak csak a lakók benne. Napközben nincs sok élet a faluban, persze eznormális egy kisebb közösségben. Én aki mindig városon éltem, 20 évet meg egy fővárosban ez kicsit még mindig furcsa. De végül is jó értelemben. Nekem tetszik az itteni közösség és örülök, hogy a lányom itt nő fel bár szerintem Szegeden belül is jól éreznénk magukat. Egyre jobban megismerem a várost is. Van egypár része ami nagyon szimpatikus és ami egy évvel ezelőtt rejtve volt előttünk mert mi akkor csak az újszegedi részt láttuk igazán.
Lassan készülődünk az ünnepekre, előttünk van a nagytakarítás és a díszités. Természetesen már becsempéztem pár karácsonyi hangulatot idéző dolgot. Jó látni, hogy van aki az utcában már kívülről fel is díszitette a házát. Bár szerintem a fát tényleg szenteste előtt illik felállítani. 
Az ajándékokat nem szereztük még be, egyetlen egy játékot vettünk csak amit majd a Mikulás hoz Szonjának. Az ünnepi rucijai viszont már beszerezve :D látszik, hogy mi az erősségem. Már fotós neveket is kaptunk csak időpontot kell majd egyeztetni. Torta is lefixálva úgyhogy a készülődésnek sima a menete. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Születés

Bár a héten lett volna a kiírt időpont vagyis a 40-ik hét, de Dalma március 23-án megszületett 38+4 napra 2900 grammal és 47 cm-el. 400 gra...