2019. szeptember 25., szerda

12,13-ik hét


Szóval valamikor ma vagy holnap lépek elvileg a 13-ik hétbe. Vagyis a 2-ik trimeszterbe. 
Nagy megkönnyebbülés még akkor is ha a biztonságtudat nem lehet 100%-os hiszen még ha le is csökkent a vetélés aránya, 12 hét után is sajnos bármi lehet. De hát jobb erre nem gondolni. 
Nekem irtó nagy megkönnyebbülés volt a tegnapi ultrahang, mindent rendben talált a doki, ő ultrahang specialista így persze bízom a szakértelmében de van ennek egy protokoll menete a korom miatt így el kell menjek genetikai tanácsadásra, 
Megbeszéltük az amniocentézist is. Mindenki tudja, hogy van minimális veszélye ezt a doki is kihangsúlyozta, de azt is mondta, hogy nem szokott baj történni. Sajnos az én koromban vállalt terhesség sokminden negatív dologgal is jár, ezt a dokik tudják a legjobban. Ahogy a tesztek vagy az ultrahangi leletek is nagyobb eséllyel tévesek lehetnek már 37 év felett. Tudom, hogy van biztonságosabb módja is, de azt most anyagilag nem igazán tudjuk megengedni. Ez a baba váratlanul érkezett az életünkbe, és nagyon szeretném, hogy egészséges legyen. Így ilyen nagyobb plusz költségek most még nem férnek bele a keretbe. Ahogy örültem annak is, hogy a dokimnak nincs fix szülési tarifája... gondolom ezért magas a terhesgondozás díja, igaz most meglepődtem mert a genetikai ultrahang 18e volt, a sima meg 16e szokott lenni. Gondolom emiatt sem vállal hétvégi szülést már, mert nem éri meg neki. 
Nah mindegy, a lényeg hogy jó szakember bár nem az a típus akihez minden nyavalyával csak úgy bármikor fordulhatok, eleve nem adja ki a mobilszámát, így közvetítőn tudom elérni. A klinikán is van asszisztense meg a magánklinikán is. 
A másik jó hír amit közölt, hogy kislánynak véli... tényleg nagyon örülök neki, remélem kislánynak is marad. Persze ha fiú hát az sem baj, csak szívem mélyén reménykedtem hátha mégis kislány. 
Suba Dorina... (Dani szerint kicsit túl romános, de sztem összekeveri a Doinával) ma reggel néztem meg a névnapot... és jelentése Isten ajándéka... ezt tényleg nem tudtam. Szerintem ennél szebb nevet nem kaphatna a pici lány... ha esetleg mégis fiú lesz akkor természetesen marad a Milán. 
Másik projekt is fut, beiratkoztam a kresz tanfolyamra, ma lesz a megbeszélés és elvileg október elején indul a 7 napos intenzív tanfolyam. Izgulok ezért is kicsit, de várom is már nagyon a vezetési órákat. Állítólag nagyon leterheltek az oktatók így kicsit döcögősen szokott menni az órák/km-ek letudása, és sajnos nekem nincs sok időm... jövő tavaszra jó lenne letudni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Születés

Bár a héten lett volna a kiírt időpont vagyis a 40-ik hét, de Dalma március 23-án megszületett 38+4 napra 2900 grammal és 47 cm-el. 400 gra...