2015. június 21., vasárnap

Muzej


Június 20-21-re virradóra volt most megszervezve a Múzeumok Èjszakàja. Màr règóta el szerettem volna menni, hisz ennyi pènzèrt jópàr múzeumot megjàrhat az ember főleg olyanokat is ahova amúgy nem mennènk. 
Màr első alkalommal ràjön az ember, hogy jobb ha tervez előre ☺️ mert az idő telik ès az emberek gyűlnek. Először nem tűnt soknak de aztan hirtelen lett sok az emberek szàma. Engem mondjuk nem zavart. Èjszaka ha kint vagy megnyugtató a tömeg. 
A kultúrával az a baj nèha hogy bizonyos szegmensèt az àtlag ember nem èrti. Ès ezèrt nem èrdekli. Vagyis olyan mint a matek. Èn pl nem èrtem a festmènyeket. Tetszik vagy nem tetszik. Tetszik mert hatalmas, tetszik mert ismert, tetszik mert szèpek a színek pl... de aminek gondolom àt kellene jönnie nem jön. Viszont  a fotografiâk sokkal több èrzelmet tudnak belőlem kivàltani. Főleg a dokumentumportrèk. Imàdom a múltat làtni az emberi arcon. Így egyenes út vezetett Capa színes kèpeinek kiàllitàsàhoz. Nèzed ès együtt vagy a szereplőkkel, rèszese leszel a pillanatànak. 
Előtte az ELTE Fűvèszkertjèben voltunk. Nagyon hangulatos. El se hiszem hogy ott laktam mellette èvekig ès most jutottam csak el. 




Nekem rögtön Pàrizs jutott eszembe. Kis oàzis a belvàrosban. 
Nemzeti Múzeumban vègigkövethettük Magyarország törtènelmèt szobàról szobàra. Lebilincselő minden szobàban a bizonyos korszak esemènyei, tàrgyai, fontosabb közèleti szemèlyei tàrjàk fel magukat. Igazi törtènelemlecke. 




Mai Manóban is beugrottunk, de ott gyorsan vègigfutottuk Andrè Kertèsz kèpeit aztàn jött a capa Fotogràfiai Központ http://capacenter.hu sajnos itt màr azèrt volt tömeg. 
Aztàn Terror hàza következett. Igen hatâsos volt amihez hozzàtett a tömeg miatti lassú közlekedès, a labirintusi útvonal ès közben a kemèny megkönnyebbülèssel szembesülsz mègiscsak jó korban születtèl. Hatàsos. 
Sajnos itt vèget is èrt az èjszaka pedig mèg a vàrnegyed is tervben volt. 
Nagyon sajnàlom, hogy nincs minden hónapban ilyen esemèny. Jó volt làtni, hogy egy egész csalàd kolónia indul el, nagymamàtólaz unokàig. Természetesen a tömeg zavaró, de a nëpszerű múzeumokban mindig az van ès mèg teljes jegyàr is. A szervezès kitűnő buszjàratok minden irànyból aktuàlis helyszíni megállókkal. Egyszerűen ajàndèk ez az éjszaka.
Ajánlom mindenkinek. Én remélem minden évben részt tudok venni rajta. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Születés

Bár a héten lett volna a kiírt időpont vagyis a 40-ik hét, de Dalma március 23-án megszületett 38+4 napra 2900 grammal és 47 cm-el. 400 gra...