2015. július 5., vasárnap

Előnyaralàs

Azèrt van különbsèg. Hazamenni csalàdlàtogatni vagy csak úgy nyaralni. Persze ez is az is jó. Nyaralni az jobb. Messze idegenbe. Pihentetőbb. Sok erdèlyi ismerősnek csak ez a nyaralàs-pihenès. Persze èrthető szabi-pènz kevès de sokszor szerintem inkàbb csak az igèny az. Hisz belföldön sem utaznak. Pedig van egy-két jó hely. Szováta és környéke fenomenális üdülésre való környék. Nem kellene 600-800 km utazni, hogy a 4 fal közt üljön az ember. Na mindegy rászokok arra, hogy konstatáljam különbözőek vagyunk.
Felemâs èrzèseim vannak ha hazamegyek. Sokkènt èrint a hàtrâny amivel ez az orszàg küzd. Pedig szèp ès gazdagabb is lehetne. Nem követem szorosan a romàn politikât, de amiket hallok nagyon elkeserítő. A fèl parlament ellen jelenleg korrupció ellenes vàdemelès van a miniszterelnökkel az èlen, de akinek termèszetesen legàlisan mentessèget szavaztak a parlamentben. Tragikomèdia.  Az ottani emberek csak remènykedhetnek, hogy a sok korrupt, csaló, lopó politikusdömping nem fosztotta ki teljesen az orszàgot ès egyszer tènyleg vàltozàs lesz.
 És remélhetőleg épülnek majd egyszer autópályák is, mert fél Románia megöleti magát az utakon. Bolondok. Komolyan életveszélyes ott úton lenni.

Erdèly szèp. Mindenkinek ajánlom. 
Jó volt, szèp volt, de pàr nap utàn visszavàgytam, ez màr nem az èn orszàgom. 

                      
                     Tordai autópálya


                         Tordai hasadék


                            Szováta







                  makfalvi 150 éves ház








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Születés

Bár a héten lett volna a kiírt időpont vagyis a 40-ik hét, de Dalma március 23-án megszületett 38+4 napra 2900 grammal és 47 cm-el. 400 gra...