2017. december 16., szombat

36ik hét

69,5 kiló. Baba nem tudom.
A bűvös 36-ik hét, mikor már mindenki azt fújja, hogy a baba már felkészült a születésre, ha netán most kezd elindulni világot látni már életerő jellemzi legfeljebb kisebb súllyal aztán majd bepótolja.
Olvasok mindent e témában, hogy josló fájások meg miegymás, de én még semmit nem érzékelek. 
Ahogy megnyugtató volt azt is olvasni, hogy állítólag van jó oldala is a korán nyíló méhszájnak, mert így lerövíditi és megkönnyíti a vajúdást és szülést. Remélem, hogy ez így is van. Érzéseim szerint korábban fogok szülni és úgy érzem tényleg nem hosszú órákat fogok vajúdni. De aztán lehet csak ebben reménykedem így persze, hogy ezt érzem. Azok meg nem minden esetben helytállóak az embernél :D mint ahogy fiút éreztem...
Igazából az lenne a jó, ha mindenképp januárban, hiszen még csak jövő héten kezdenek neki a festésnek nálunk. Remélhetőleg pont Karácsonyra befejezik.
A kötelező kelengyéből már minden megvan, nekem is a kórházi pakk úgyhogy ebben felkészültünk. 
Abban, hogy hamarosan életünk legfontosabb szereplője érkezik abban nem tudom :) várom és félek. A felelősségtől. Legnagyobb dolog az életünkben. Ettől nagyobb változást semmi és senki nem hozhat. Ahogy mondják a szívünk elkezd kívülről dobogni. Pici lélek remélem méltó szüleid leszünk, minket választottál és mi mindent megteszünk, hogy megfeleljünk. Már most szeretünk.


Sajnos nagyon rossz dolog is történt a héten. Cirmi cicát 1,5 nap eltűnés után meghalva találtam a dobozában :((( leírhatatlan, hogy e kis állat akit 1,5 hónapja etettünk és próbáltuk minnél jobban kényelmesebbé tenni neki a kinti életet milyen űrt tud maga után hagyni. Már kivolt nézve a doki az ivartalanitásásra, de persze ahogy mindennel ezzel is késtünk. Fiú cica volt és gondolom nem szobatiszta, mert soha nem lakott bent így semmiképp nem akartam előtte beszoktatni. És igazából féltem is a terhességem miatt mivel ugye az utolsó időszakban nagyon veszélyes a babára a toxoplazma vírus. Vakságot is okozhat. Lehet nem történt volna semmi és így időben észrevesszük, ha beteg mert szem előtt lett volna.... nem tudom. Lehet megmérgezték vagy beteg volt bár nem mutatta jelét. Talán a hasa volt felpuffadva két oldalt jobban mondtam is D-nek, hogy biztosan fiú?!
Lehet hashártyagyulladása volt és vízzel telítődött a pocija... nem tudom, sajnos már nem sikerült eljutni a dokihoz. Nyugodj békében Cirmi, nagyon kedves, szelíd cica voltál nem ezt érdemelted. 
Imádtam, hogy mindig annyit panaszkodtál... :'( felejteni nem felejtünk!
Jó lecke volt, hogy többet soha nem tartunk állatkát kint. Akiért felelősséget vállaltunk nem lehet félüzemmódban tartani. Minden családtagnak bent a helye, szem előtt.

Philipkével is tegnap dokinál jártunk. Begyulladt a kis tojásai, megnőttek és a sok nyalogatásától már nagyon piros volt. Allergia,de még nem tudjuk mitől. Kapott szurit és valami kence-ficét amivel kenegetni kell. Ha nem múlik akkor gyógyszer, de én ma úgy láttam, hogy visszahúzódott neki.
Remélhetőleg elmúlik neki a napokban. Kicsi édes manóka, szakad meg a szív betegnek látni őket.
És lehangoló, hogy ők is már mennyi modern betegséggel küzdenek mint mi emberek. 

A konyhánk még mindig alakul, de már kezd finishbe érni. Tegnap gondoltunk egyet és átfestettük a konyhapultot ami nagyon nagyon zavarta a szemünket. Mondjuk a padlólap is csak az kissé nagy falat. Mert ugye ha ez valamiért nem sikerül legfeljebb kicseréljük, 60-70 eft-os tétel, de a padló az legalább fél milliós. 4xer ment át rajta D a Trinát Unitoppal aztán Tikkurila lakkal, hogy kicsit strappabíróbbá tegye a kopásállóságát. Féltünk, hogy a lakktól nem e sárgul be, de szerencsére nem.
Viszont sokkal meggyőzöbb a látvány. Tényleg eddig minden DIY tevékenységünk sikeres volt itt. Hosszú távon még nem tudjuk mennyire tartósak, de úgy gondolom ha 5 évente átfessük a bútort  amivel az élettartamát is meghosszabítjuk és még mindig olcsóbb mint cserélni és ugye az új is kopik. idővel. Pl a fehér konyhabútor a Pöltenbergben holott tényleg vigyáztam rá kezdett kicsit sárgásabb színre váltani. És 4 éve használtuk. Ezért sem akartam most fehérre mázolni a bútort.















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Születés

Bár a héten lett volna a kiírt időpont vagyis a 40-ik hét, de Dalma március 23-án megszületett 38+4 napra 2900 grammal és 47 cm-el. 400 gra...