2017. december 11., hétfő

35-ik hét

69 kiló, baba nem tudom, de remélem halad a 2.5 kiló felé. Jól vagyok és remélem Szonja is jól érzi még magát bent. Most megint várakozó üzemmód van, jövő pénteken van időpontom a dokihoz. Akkor már 36-ik hét vége lesz. D hétvégén összeállította az Ikeában vett kómodot, hogy kitudjam mosni és vasalni a babadolgokat. Lassan megtelik, pedig direkt a Hemnes fiókos szekrényt választottam ami megfelel szélességre a pelenkázónak alátétnek és elég sok dolgot el is nyel. Kint volt a múlt héten a védőnő és adott egy listát a babakelengyéről, a kórházba vivő dolgokról meg a többi dologról. Ruhácskákban természetesen messzemenően túlteljesítem az alapnak megadott listát, de a többi dologgal is jól állunk, hiszen már rég utánaolvastam mire van szüksége a babának. Szerencsére az Ikeában is sokminden beszerezhető igazán baráti áron. 
Hétvégén még össze volt rakva a páraelszívó és a lámpák meg a polc ideiglenesen (lehet újat veszünk mert kissé hibás) A mosogatótálca az majd a héten meg az étkezőasztal is. Sokat változott a konyhánk, persze ez ízlés dolga, de nekünk sokkal jobban tetszik így. A munkapult cseréje (fehér) és a gázfőzőlap cseréje még várat magára. Először is szeretnénk tudni, hogy a villanyszereleő megtudja oldani a nagyteljesítményű villany bekötését mivel igazából indukciós főzőlapot szeretnénk. Ha nem igazán működne akkor marad a gáz pl. ez:



de ez lenne az igazi nekünk

Szeretnék két képet is felrakni, de gondban vagyok, mert fogalmam sincs, hogy honnan mit rendeljek. Legtöbb kép ami megfizethető olyan snassz, de remélem egyszer csak szembe jön az igazi.
Azon kívül  az előszobai szekrényt kellene megrendelni, (mert újra kapható) a többivel együtt. 
Elvileg jövő héten kezdenek festeni nálunk. A 4 szobát. 150 E ft-ért + anyag. Viccesnek hangzik az előző árajánlat után, de ahogy D kollégái mondják ez a reális ár. Természetesen a végén fog összeállni, hogy megérte e? De ez ugyanúgy vonatkozik a drága szakemberek munkájára. Ami túlzottan megdobta az előző ajánlat díját, hogy mindent gipszkartonozni akartak horribilis munkadíjjal. Tény ez megkönnyíti az ő munkájukat viszont iszonyat drága, kiváncsi vagyok a két srác mit tud majd kezdeni a falakkal. 
Ahoy mi megcsináltuk a konyhát vagyis nagyrészét D mert ugye ő glettelt így úgy gondolom egy  tapasztaltabb valaki simán elboldogul velük. Így 130 ezret spóroltunk meg, ha az előző árajánlatot kivesézzük ami irreális. Ha én terhesen kifestettem az előtért amiért 67000 ft-ot elkértek volna. 
Most vagy nem szándékoztak elvállalni a munkát vagy simán bepalizni akartak minket. Hiszen nemcsak mi, hanem mások is kiakadtak az összeg láttán. 




A falon lévő lámpákkal még kezdeni kell valamit, mert a zsinórja túl hosszú mivel a konnektor pont mellette van. A két képet amiről fentebb írtam azokat pont alá tenném fel. Személyesebb is lesz az összkép.
Az okos Led lámpák meg zseniálisak. Már az új lámpába is okos égőt raktunk így azt is távirányitóval kapcsolgatjuk, erősítjük. Nem olcsók, de szinte alig fogyaszt valamit. És ami nekünk nagyon elsődleges ilyen sötét konyhánál. Megjegyzendő, hogy az üvegajtó ami szintén tavaszi projekt és az hogy a nappalin nem lesz ajtó majd sokat ad, hogy világosabb legyen.
Bár minden felújítás nyirbálja a számlánkat, de szerintem megéri. Sokkal de sokkal jobb érzés úgyhogy már nagyon várom a festés végét és rendesen berendezkedjünk még akkor is ha most a fürdőszobák tavaszig várnak.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Születés

Bár a héten lett volna a kiírt időpont vagyis a 40-ik hét, de Dalma március 23-án megszületett 38+4 napra 2900 grammal és 47 cm-el. 400 gra...