2018. április 26., csütörtök

Felújítás 2.0

elöző posztban utaltam a ház külső festésére. Azóta konkrét dolgok születtek, péntek-szombat parketta újitás, szombattól meg elkezdik a homlokzatfestést. Ma vettük meg az anyagot hozzá. 
Azt viszont nem említettem, hogy nem azok a szakik csinálják akik a belső falakat, mert valamiért vérszemet kapva túl nagy árajánlatot adtak így hívtunk másokat is felmérésre. Becslések szerint a munkadíjon 150 ezret spórolunk, az anyagköltségen meg 200 ezret. Ami ugye azért nem kevés. Tény hatalmas a felület, kb 300 nm. Ez a munkadíj és az anyagköltségen is érzékelhető. Első brigádnál tavaly már megtanultuk, hogy lehet ezt másképp is. 
Feltűnő volt már a szemle során a panaszkodás, hogy hatalmas a felület, sok a munka, és milyen nehéz szakembert találni mostanság. Egy tanulság beégett a fejembe, minél rendesebb vagy annál jobban fejedre másznak. És néha nagyon pofátlanok az emberek. Ugye minden nem laikus tudja, hogy ez a munka ilyen időjárás mellett necces már, mert az erős napsütés mellett befoltozódhat a falfelület. Persze az elején nem gondoltuk, hogy áprilisban már megérkezik ide a nyári idő, szóval most reckirozunk. A maradék pénzt meg a burkolásra szánjuk. Arra még nincs fix időpont, de igyekszünk minnél hamarabb túl lenni rajta. Jó lesz ha az igazi nyári időszak már nem ezzel fog telni. 


Közben elkezdtem a hátsó kerítést festeni. Első réteg. Szonja mellett ez elég macerás művelet, mert annyi eszem nem volt, hogy  beszerezzek egy bébiőrt, hogy ne mind futkározzak a házbe, hogy sír e a gyerek vagy nem... megjegyzem már sokszor ordított torkaszakadtából mire beértem. A fotózott ház meg a színminta. Nem tudom, hogy sikerült e eltalálni. Kiderül. 


Vacilálok a terasz burkolaton. De asszem a bal alsó lesz. Az első teraszon. Lehet a hátsón is. A sötéttel túlságosan kontrasztos lenne. És most tetszik ez a natúr színvilág. Fehér, szürke, és natúr fa.
Ahogy ezzel végeztünk rendelem is a gardróbszekrényt a hálóba. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Születés

Bár a héten lett volna a kiírt időpont vagyis a 40-ik hét, de Dalma március 23-án megszületett 38+4 napra 2900 grammal és 47 cm-el. 400 gra...