2010. február 21., vasárnap

Teljesség


A jóleső fáradtságot érzem a tagjaimban, lelkem megnyugodva, senkivel és semmivel semmi probléma tudtom szerint, ez egy ideális állapot egy vasárnapi estén...
Szombat: a suli jól telt attól függetlenül, hogy most már minden óra csak fokozza a szakvizsga miatti drukkot de egy kis humorral a lányokkal enyhíteni szoktuk általában.
Délután olvasás, zenehallgatás, este filmnézés: Szerelem kolera idején, nálam egyedül Bridget Jones-nál fordult elő, hogy a film überelni tudta a könyvet...imádom Marquezt és mint általában a nagy írók nagy műveit csak csalódásként lehet megélni filmként úgy gondolom.
Persze hiszen ezért vannak a forgatókönyvek aminek speciel az a lényege, hogy odavágó filmet rendezzenek belőle vagy enyhébb esetben előbb adják le filmként mint könyvként.
D.nek amúgy tetszett, de ő nem olvasta ezt a könyvét.
Vasárnap: D.vel elmentünk a Mai Manó-ba fotókiállításra. Imádom azt az épületet, szívesen birtokba venném ;) legfőképp az üvegterme miatt. El tudom képzelni egész életemet ott, hatalmas fényáradat egész nap, kilátás a Moulin Rouge-ra, mellette az Operettszínház...esténként séta az Andrássy úton vagy beülés egy-két helyre amiből nem szűkölködik a környék elég ha a Liszt-et vesszük alapul. Igen imádnék a belvárosban lakni, a központban...érzed a lüktetést, az életet elkap téged is valami meghatározhatatlan élni-tenni vágyás mert sajnos ahogy hagyod el a belső pontot észrevehető az embereken a fásultság, unalom-űzötten, robotként cipelik haza önmagukat, problémáikat, sérelmeiket és ha valaki is kicsit eltér a környezettől gyanakvó pillantásokat lövellnek rá.
Gyűlölöm a külkerületeket és a romkerületeket csak visszagondolok mikor az I ker.ből költöztem a VIII-ba. Kicsit éles váltás volt a lelkemnek.
Így leszűrve gondolom azt, hogy milyen hatással van az emberre a környezete...vagyis mivel nem sok esélyem van arra, hogy a fent említetthez hasonló környéken lakjam alternatíva lehet a vidéki élet?! Szemem előtt lebeg a terasz, kutya, macska, nyugodtság, csend...de ez az ami visszájára is fordulhat egy nő életében nem???!!! Én városi lány voltam és városi nőnek érzem magam úgyhogy kicsit illúziókat kergetek azt hiszem ezzel kapcsolatban.
Délután Jolihoz Deák tértől Gellért térig gyalog előedzésként, aztán kicsit megpihenve és megkávézva elindultunk egy kis mozgásra, legalábbis én úgy gondoltam de ez a vasárnapi Pilates óra kicsit mintha jobban megdolgozott volna. A lábam nem kicsit remegett utána a futópadon, de azért kemény 14 percet kibírtam rajta miközben persze legeltettem a szememet az általában semleges felhozatalon és lőn csoda nem is 1 Hmmm... volt hanem 2 is volt!!!
Ja és bemenetelnél szembementünk Katus Attilával aki persze nem esetem, de élőben nem is rossz ;) és udvarias... ezután egy kis vadászat az üzletekben...semmi...aztán haza, hogy a számomra kemény edzés után belakjak házi kóbásszal és lilahagymával és kecskesajttal...hmmm...hát sajna a vágy néha bekebelezi az akaratot vagy mondhatnám azt, hogy adtam a sz...nak egy pofont?!

3 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. ismerem ezt az állapotot, ezt a belső boldogság érzést... azt hiszem, nekem a természet közelsége szokta kihozni. Ez az "egyensúly".

    LIKE :)

    VálaszTörlés

Születés

Bár a héten lett volna a kiírt időpont vagyis a 40-ik hét, de Dalma március 23-án megszületett 38+4 napra 2900 grammal és 47 cm-el. 400 gra...