2010. február 19., péntek

...

*egzisztencialista szerint a gyáva önmagától az, a hős önmagát teszi hőssé, a gyávának mindig lehetséges levetkőzni gyávaságát és lehet, hogy a hős sem lesz mindig hős...mivel az ember sorsa önmagában van. A választás lehetséges egy bizonyos mértékben, értelemben, de nem lehetséges egyáltalán nem választani. Látnom kell, hogy azzal is választok, ha nem választok semmit. Bármit is tesz nem lehetséges, hogy ne vegye magára a problémával szemben a tökéletes felelősséget.

Elmúlt napok azt az érzetét keltették, hogy kívülállóként követem a körülöttem történő eseményeket mint ha egy paródia részese lennék...ami nem is olyan mulatságos néha!!!
Egy ami sztem már bennem volt-van, hogy a kimondott szónak, tettnek súlya van. Amit teszünk, mondunk MI vagyunk, minket jellemez a mi felelősségünk. ÖNképet mutatunk!!! Talán ezért nem szerettem soha a csúnya beszédet, káromkodást és lehetőség szerint nem is élek vele. Ami közönséges az így is úgy is az ha beszéd, ha stílus, ha bármi...!
Tudom a tanulásnak időre van szüksége és mélységre is...nem lehet ugrándozni dolgokról-dolgokra, valakikről-valakikre...ezek az emberek akik magukat és másokat valami felsőbbrendűségi érzettel elvakítják nem tettek le semmit az asztalra csak próbálnak manipulatívak lenni és ködösítéssel mindent elrendezni. Mert minden megmagyarázható, összefüggést egy kis leleményességgel lehet találni csak a teóriákat kell kicserélni. Hát ez az ami már nem vicces számomra hanem kiborít. Szó szerint.
Tehát hiszem azt, hogy van aki okosabb, műveltebb, bátrabb, szórakoztatóbb és lehetséges, hogy lát is olyasmit ami másnak homály(?) de akkor az életében vagy másokéban legyenek látható jelei és ne csak az üres szavak...etetni végül is csak a hülyéket lehet!!!
Egy kis következetesség az élethez talán egyeseknek elég lenne egy csipetnyi is hogy elviselhetőbbé váljanak!!! És akkor talán észreveszik, hogy mily hamar lelepleződnek, de ha esetleg ezen át is ugranak és továbbra is próbálkoznak és közönséget is találnak az már mindenkinek a maga reszortja mit vesz be a gyomra!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Születés

Bár a héten lett volna a kiírt időpont vagyis a 40-ik hét, de Dalma március 23-án megszületett 38+4 napra 2900 grammal és 47 cm-el. 400 gra...