2018. június 25., hétfő

Keresztelő

Nem vagyunk túl vallásosak és templombajárók főleg nem, de hagyománytisztelők mint általában az erdélyiek. A keresztelkedés nekem alapvető. Keresztények vagyunk. Az hogy Szonja majd milyen vallást követ az ő dolga lesz, de mi az alapot megadjuk hozzá. Római katolikus lesz általam. Lehet Dani családja nem annyira örül neki, mert ők meg reformátusok, de úgy voltunk vele a gyerek örökölje az anyja vallását ahogy a nevet meg az apjától. 
Csapongtunk az időpont lefixálásánál, mert a család tagjainak hol emiatt hol meg amiatt nem volt jó. A legfontosabb résztvevőnek, a keresztanya meg munkájából kifolyólag csak minden második hétvége jó amikor nem dolgozik. A júl.15 az mindenkinek jó lett volna kivéve a papnak, mert az akkor megy szabadságra. Újrakezdtük az egészet. Volt már aug. meg szept. tovább már nem akartam kitolni, nem bundában akarom keresztelni a gyereket. No meg ott vannak még Dani pesti kollégái akik évente lejönnek hozzánk és úgy gondoltuk folytatjuk ezt a hagyományt, hogy ide is lejöjjenek. Ez is aug. téma. És jó lenne ha nem ütközne a két csapat. 
A keresztanya volt a megmentő, mert végül megoldotta úgy hogy kiveszi azt a hétvégét júl.22 szabadságnak ami elvileg mindenkinek jó lett volna. Mindig számithatok rá :) Erre a  másik részről benyögik, hogy mégse jó (utólag) mert a Vilike nagymamánál nyaral és akkor nem tudnak eljönni. Mondjuk igazából nem értem miért nem jöhet fel nagymama a gyerekkel együtt, de mindegy ők tudják. Kinyilatkoztattuk, hogy aki akar jönni jön aki meg nem az nem. A pappal már lebeszélve, hamarosan ha kiderül a létszám az étterem is. 
A másik problémám az én ruhám. Szonjának még nincs, de hamarosan felmegyek pestre vele és a keresztanyával körbenézünk. Van egy esküvői ruhám, 2010-ben volt rajtam mikor a polgári esküvőt tartottuk. Azóta sem. Már akkor mondtam, hogy ha lesz gyerekem akkor a keresztelőjére ezt fogom felvenni. Na mármost ez a ruha 34-es méret. Akkoriban 54-55 kiló voltam. Most 59-60 között. 
Rámjön, de eléggé szűk, fenékben és mellben. Mellben annyira, hogy melltartó nélkül is egyedül nem  tudom felhúzni a zipzárt teljesen. Van még egy ruhám amit felvehetnék, legfeljebb az marad, ha nem történik valami csoda :D mert újat nem akarok venni. 4 kiló kb a felesleg és máris megvagyok fogva. Szonja meg nem úgy néz ki, hogy mostanában akarna leszokni a szopizásról, addig meg diéta kilőve! 


Hát meglássuk. Nagyon nagyon szeretném, ha ezt a ruhát feltudnám venni. De nevetséges sem akarok lenni erőltetve azt ami nem megy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Születés

Bár a héten lett volna a kiírt időpont vagyis a 40-ik hét, de Dalma március 23-án megszületett 38+4 napra 2900 grammal és 47 cm-el. 400 gra...