2019. február 23., szombat

Heti szemle

Hét elején a deszki csoportban felütötte a fejét egy bejegyzés, hogy egy bizonyos P. Tamás nevű bűnöző garázdálkodik a faluban nyomkövetővel a lábán és aki az elmúlt évek alatt milliókat csalt ki számos ember zsebéből. A legtöbb áldozat nő de van férfi vádló is akinek több százezerrel tartozik. Állítólagosan ide jött a barátnőjéhez akitől elvileg szintén kicsalt több millió forintot. Úgyhogy most lázban tartja a falut, hogy milyen elvetemült ember keveredett közénk. Megjegyzem, hogy nekem olyan hihetetlen ez, bár én rövid ideig voltam többszörös milliomos, de az biztos, hogy az évek alatt összekuporgatott pénzemet ilyen nagy összegben senki fiának nem adtam volna oda. Még papírral sem nemhogy papír nélkül. És ez az ember több nőt is átvert mézesmázos meg miegymás modorával, viselkedésével. Nem akarom az áldozatokat hibáztatni, de annyira ésszerűtlen volt ez a lépés részükről, de az is tény nem voltam ilyen helyzetben. 
Dani egyik távoli rokona pl. soha életében nem dolgozott, mert a barátnői tartották el. Mikor pillanatnyilag nem volt neki akkor a szülei. És intelligens, tanult és nem mellesleg nem idős vagy ronda nők, legutóbbi pl. nemzetközi jog szakembere... és a férfiú nagyon ügyesen elvezeti a háztartást. Természetesen ez össze nem hasonlítható a fenti esettel hiszen ez egy egyezmény tagjai ahol mindenki tudja mit tesz be a másik és mit vesz el. Ezek a férfiak valószínüleg mesterei valaminek és körültekintően választanak és felépítik magukat a kapcsolatban. A szerelem meg vak. Gondolom nagyon sok férfi jelentkezhetne, hogy bizonyos nők kihasználják anyagilag és az már nem hírértékű, de fordított esetben mindenképp. Egyrészt sajnálják az áldozatot másrészt furcsán tekintenek rá. Nem tudom lehet csupán egy tényleges csak üzleti megegyezés volt közöttük, de akkor tényleg az áldozat hibája is, hogy egy idegenben így megbízott és akármilyen jól jövedelmező beruházással kecsegtet én oda nem adnám a pénzem papír nélkül. Hiszen ezt még bízonyitani is nehéz.
Sajnos valljuk be bizonyos kor felett egy nő teljesen kiszolgáltatott helyzetbe kerülhet érzelmek terén. Huszonévesen könnyű válogatni, de sajnos a negyvenhez közel sokszor meg kell alkudni. És nagyon szerencsés aki ilyenkor találja meg álmai lovagját. Bár igaz, hogy a mai 40 a valamikor 30, de sajnos a biológiai óra ketyeg. A férfiaknál is csak ők könnyebben veszik. Nemrég beszéltük Danival, hogy mennyire nehéz lehet már ebben a korban ismerkedni és megállapodni. Már tele vagyunk minden sajátos tulajdonsággal, van múltunk annak minden hozadékával. És kevés a negyven feletti királylány vagy királyfi valljuk be. És magyarázod ilyenkor, hogy ez a férfi nem érdemel meg téged, de ez általában süket fülekre talál. Tudatosan nem lehet általában az emberekre hatni úgyis mindenki azt csinálja amit akar. Felnőtt emberek vagyunk a szívatás az élet járadéka. De belegondolva, hogy lányom van és hogy valami istenverte férfi egyed kiakarná használni őt érzelmileg vagy más szinten egyből kitörne belőlem az anyaoroszlán. Minimum kikaparnám a szemét. 
Én bizalmatlan vagyok a férfiakkal szemben, sokkal önzőbbek és egoistábbak minden téren mint  a nők. Hajlamosabbak az ösztöneik után menni és lelkiismeretfurdalás nélkül. Egy nőnek mondom általában sokkal fontosabb a család, a gyerek, a hűség fogalma. Talán mert lelkiekben erősebbek vagyunk. Én tényleg nőpárti vagyok sőt enyhén feminista. Nem mellesleg szerintem ezért is van viszonylagos béke a világban, mert egyre több a nő a legfelsőbb poziciókban is. Akiknek agyában, vérében nem a tesztoszteron dübörög. 
Szóval remélhetőleg lecsukják az illetőt és nem szedi tovább az áldozatait, főleg hogy már eléggé hírhedt lett. Igaz elég későn. De addig is kapjuk a szinte mindennapos bejegyzéseket a csoportban az ügyről. Sajnálom szegény nőt, nemcsak a pénz miatt, hanem hogy most csak erről szólhat az élete, hogy próbálja összeszedni magát és valamelyes igazságot kikényszeríteni. Gondolom ezzel a megoldatlan üggyel kel és fekszik. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Születés

Bár a héten lett volna a kiírt időpont vagyis a 40-ik hét, de Dalma március 23-án megszületett 38+4 napra 2900 grammal és 47 cm-el. 400 gra...