2019. március 25., hétfő

Lista

Mindig van egy lista a fejemben, mindig is volt, de mióta megvan Szonja ez folyamatos. A házba, a kertbe és plusz társulnak a neki szeretném megvenni és a muszáj megvenni dolgokkal. Az utóbbi kategória pl. az gyerekülés az autóba és az esernyőre vagy kézipoggyászra összecsukható babakocsi. 
Az gyerekülés, mert már kinövi lassan a hordozót, mondjuk így hogy lassan 15 hónapos és 8,5 kiló még egész jól kihúztuk vele! Dillemában vagyok egy ideje vele kapcsolatban, nézegetem és informálódom. Nekünk a Besafe (stokke)  hordozónk van ezt annó szettben volt a babakocsival, masszív, nehéz mint a fene, de ezáltal nagyon biztonságosra értékelt termék. Szerencsére lépcsőzni nem kellett vele, de emlékszem mikor kijöttünk a kórházból babával együtt nagyon meglepett a súlya, szóval van anyag benne bőven. És hatalmas, gondolom ezért is tartott ki ilyen sokáig nekünk. Gyerekülésben 3 márkát nézegettem, ezek a legjobbak és legnépszerűbbek is egyben itthon. 
Besafe, Maxi-cosi, Römer... isofixeset mindenképp, mert biztonságilag nem mindegy, mennyire van rögzítve baleset esetén. A szakértők ajánlják azt is, hogy minnél tovább menetiránnyal háttal legyen a kisgyermek, mert ez még mindig biztonságosabb bár Szonja most már nem tudom, hogy maradna meg hiszen utálja a hordozót hogy háttal van, igaz az alacsonyabban is van mint a gyerekülés.
Szóval ez a biztonsági opció nem tudom, hogy működne is e a gyakorlatban így lehet a sima marad, mert árban persze van különbség.
Maxi-cosi-nak van egy számomra szimpatikus terméke ami 9-36 hóig megfelel, ez jó árban van és 36 hónapos koráig jó. Természetesen ezzel együtt veszít a minőségéből is. Vagy ez ami 9-18 kilóig. De ha beleveszünk a részletekbe akkor nem ártan talán az autót is lecserélni egy biztonságosabbra. Nem mondom, hogy olyan gyakran utazunk, de ha belegondol az ember, hogy a gyerekének egy élete van és ha ne adj isten történne valami balesetféle nem mindegy, hogy a gyereket milyen állapotban szedik ki... Nézegetem használtan is, a jobb állapotban lévők úgy is egész drágák és mindenképp azt is kell nézni, hogy balesetmentes legyen amiben csak bízhatsz, mert ezt senki nem fogja neked elárulni.
Áprilisban eldöntjük, hogy melyik is legyen. Májusban megyünk haza Erdélyben, jó lenne ha addigra mindkét termék meglenne.
2-ik babakocsi egy kisebb, kompakt méret kellene. Használtan, jó állapotban is megfelel. Nem akarok rá sok pénzt pazarolni, de azért ne essen ki a kereke egy városi sétánál. Imádom az xploryt, de sajnos ha azt bepakoljuk akkor már nem fér szinte semmi a csomagtartóba ami egy hosszabb kiruccanásnál már probléma. 
Teljesség igénye nélkül egy kis szemezgetés:

babyzen yoyo



babytime

quinny yezz

quinny zapp

Körvonalakban ennyit erről. A quinny-nél a sima kellene, mert az xtraról le kell venni az ülést így már elveszíti amiért igazából praktikus. No meg nem is olyan könnyű 7 kiló felett van. A yezz viszont csak 5 kiló persze gondolom a gyereknek sem annyira kényelmes... mindenképp világos tetővel vagy világos színűt szeretnék, pl. ez a homokszín tökéletes, feketével fenntartásaim vannak... gyorsan kopnak és nyáron megsül alatta
Szivárványhinta, varázspalló. ezekről még csak álmodozom most.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Születés

Bár a héten lett volna a kiírt időpont vagyis a 40-ik hét, de Dalma március 23-án megszületett 38+4 napra 2900 grammal és 47 cm-el. 400 gra...