2009. június 23., kedd

Ujjongás és félelem

Inside Intel (by index)

"De van még egy lépéssel tovább: egy TERAFLOPS-teljesítményű processzor képes az arcok felismerése mellett az egyes személyek hangulatát is megállapítani. Elég néhány térfigyelő kamera, és nem lehet többé elbújni a városban, sőt, talán még az is kiderül a hatóságok számára, ha épp valami rosszra készülünk.

„A mátrixot készítitek elő?" – kérdezi egy német újságíró.

„Igen, megoldható, csak sok szilícium kell hozzá" – vágta rá Bautista."


És ez a fejlődés néha félelmetes...drága "játékszerek" amik értünk vagy ellenünk, de nagyrészt azt a célt szolgálják, hogy ellenőrizve légy. Régen emberek látták el ezt a feladatot. Én egy nem is olyan régi korszakban nyitottam ki a szemem, egy olyan országban ami nem is olyan régen nagyon zárt és sötét volt. Diktátor, kb 2 csatorna-hétfői szünnap a tévében, ételjegyek, zárt határok... 30 éve, hogy létezem, 20 éve a rendszerváltásnak és úgy érzem az akkori valóm 200 évre van a maitól. És persze ennek megvannak az előnyei amit nagyon élvezek (lásd mediabox :D ) és megvannak a hátrányai amitől félek és ez legfőképpen az ember elmagányosodása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Születés

Bár a héten lett volna a kiírt időpont vagyis a 40-ik hét, de Dalma március 23-án megszületett 38+4 napra 2900 grammal és 47 cm-el. 400 gra...