2016. február 20., szombat

Demonstráció

Hogy az állatkínzók igazi börtönbüntetést kapjanak!
Igazán jó érzés volt ennyi fiatal, idősebb, ilyen-olyan jómódú embereket látni akik ugyanazt érzik, hogy nem lehet büntetlenül nézni, hogy állatokat azon belül természetesen a társállatokat értették hiszen sok ember szemében a haszonállat nem élvez ugyanolyan jogokat vagy hát készen megpucolva már nem tekintik annak akinek lelke is volt. 
Vegetáriánus lettem, mert nem volt helyes állatbarátnak neveznem magam úgy, hogy közben meggyilkolt állatokat ettem meg. Ez olyan mint a fehér és fekete ember. Nincs különbség. A disznó, a marha, a csirke, nyúl úgyanúgy nem akar meghalni mint a cica, kutya. Úgyanúgy szenved. Úgyanúgy lelke van. Állatok persze, de élőlények.
A demonstráción képviseltette magát a Vegán Állatvédelem is transzparenseiket magasra emelve, megcélozva a tömeget, hogy vegyék észre nincs különbség. De gondolom a legtöbb ember hazamegy, megsimogatja a Buksi fejét és aztán leül vacsorázni egy megsült tetemet. És talán Buksi is kap belőle.
Tudom, hogy igazán nem elítélhető hisz a legtöbb ember úgy gondolja ez az élet, ez a természetes. Ők azért születtek és rövid kis életük csak arról szól, hogy minnél nagyobbra nőjenek és hízzanak, mert sok embert kell jól laktassanak. Ezt láttuk anyáinktól, apáinktól. Húst enni kell.
De nem kell. Hiszen nem is egézséges. Számtalan bizonyíték született, hogy mennyi betegség melegágya a húsfogyasztás. A gyermekek tudatlanul de nagyon gyakran távol is tartanák magukat a húsevéstől, de a szülők kényszerítik, mert így lesz egészséges, erős felnőtt belőle. 
Szóval jó volt látni, hogy ennyi ember kiáll értük, az ártatlanokért. Ott kint a fejekben szerintem most nem különült el. Ha egy disznót kell megmenteni, megmentik. Hiszen azt skandálták "Börtönt az állatkínzóknak" 
És gondolom azért nem sok olyan ember volt jelen aki vágóhídon dolgozik. 
De aztán a disznó, marha, csirke elfelejtődik. Szerencsére kis társállataink nem. Az is valami. Talán egyszer mindenki felébred. Talán.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Születés

Bár a héten lett volna a kiírt időpont vagyis a 40-ik hét, de Dalma március 23-án megszületett 38+4 napra 2900 grammal és 47 cm-el. 400 gra...