2012. február 15., szerda

Menetközben


Még mindig folyamatban a kapcsolat a bankkal... ez az értelmetlen számomra, hogy az előbírálat már januárban megvolt de a sok bürokratikus dolog elhúzza az időt a végsőkig. És még szerencsésebb eset vagyunk, mert a hitelügyintézőnk sokmindent rutinosan intézett. Jól figyelmeztettek, hogy bár az UniCredit nagyon kedvezményes hitelopciókat nyújt a piacon, de viszont nagyon szőrszálhasogató a papírmunkában. Az online ügyintézések idejében egy raklapnyi papírtömeget kellett kitölteni, aláírni, hozni, vinni. No meg a sok költség... amit szerencsére nekünk csak az ügyvédünk díját (80000) és valami 12600 Ft kellett álljuk, de a többit átvállalta a bank akció keretén belül. Az értékbecslő 40 ezer Ft és a közjegyző 36 ezer Ft-ját visszatéríti ezzel egyedülálló volt a bankok közt. Nem beszélve a legalacsonyabb kamatlábról és az hogy december 30-án adtuk be és nem január 2-án, mert így havi 10 ezer Ft-al kevesebb a törlesztő részlet. Ami valljuk nem mindegy. 1600 Ft a bíztosítási díj/hó ez kötelező és aztán postázza az APEH az illetéket ami kb 400 ezer lesz. Hát ennyi és ugye még nem kezdtünk neki a felújításnak. Amire felkészítettek, hogy nem olcsó mulatság bárminemű dolgot a házhoz rendelni.
És szóval ott van a havi törlesztőrészlet ami úgy kell kalkulálni, hogy mellette ne haljunk éhen és gyűjteni a ház dolgaira is mellette ès jó lenne néha elmenni ide-oda. Nagy felelősség, mert bár egy albérlet is sok költséggel jár, de ugye ha megszorulsz legfeljebb kisebbe mész vagy meghúzod magad itt ott. Csak mi 16 évig béreljük a banktól :)))) de persze aztán már saját tulajdon lesz és reméljük az idő folyamán visszatérül az ára. Már huszonévesen aggasztó gondolatnak éreztem, hogy nyugdíjasként ne a saját házamba lakjak. Bár az életben sokminden történhet, negatív-pozítiv de hát ez az élet rendje, kulcsa. Saját kuckóba akkor is be kell fektetni mert talán az az egy ami idővel megtérül.
Mert én azt sem tartom jó befektetésnek, ha a párod hozza a házát a kapcsolatba, mert ott mindig alátendelt lesz az a valaki és ugye ha netán kenyértörésre kerül a sor a nincstelen mehet újra albérletbe.
Legszerencsésebb lenne örökölni valakitől valamit :D de ez nálunk kifújt

http://m.ingatlan.com/6093235?sid=0

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Születés

Bár a héten lett volna a kiírt időpont vagyis a 40-ik hét, de Dalma március 23-án megszületett 38+4 napra 2900 grammal és 47 cm-el. 400 gra...